Nieuw: met Sky Alps naar Bolzano, Zuid-Tirol

sky alps

Vandaag vertrekt de eerste vlucht van Sky Alps vanaf Rotterdam naar Bolzano. Het is de eerste keer dat de vliegmaatschappij Sky Alps vanuit Nederland naar Zuid-Tirol vliegt, wat superfijn is, want zo zijn de skigebieden in de Dolomieten een stuk makkelijker te bereiken. Hou je niet van in de auto zitten en vind je zo’n lange rit maar niks? Dan kun je vanaf vandaag dus met Sky Alps naar Bolzano!

Vliegen met Sky Alps

Sky Alps is een kleine, regionale vliegmaatschappij. Ook het vliegtuig zelf is niet heel groot, je zit in rijen van 2×2 en er kunnen in totaal 78 passagiers mee. Ideaal, want zo is iedereen binnen de kortste keren in en uit het vliegtuig en kun je als de wiedeweerga naar je verblijf in de Italiaanse Alpen. Leuk feitje: je vliegt met een Dash DHC-8 Q400, waar de Q staat voor ‘quiet‘. Door het technische systeem van het vliegtuig worden geluiden en vibraties extra goed gedempt.

Gastvrijheid en service

Vliegen met Sky Alps betekent vliegen met een luchtmaatschappij waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. ‘Een glimlach is de kortste afstand tussen twee mensen.’ Juist het feit dat de vliegmaatschappij geen massaal bedrijf is, maakt dat Sky Alps dichtbij hun passagiers kan staan en ze een grote mate van kwaliteit, comfort en gastvrijheid kunnen bieden.

Gezien het feit dat Sky Alps van origine uit de Alpen komt en ze zichzelf ambassadeurs van de Alpen noemen, serveren ze tijdens de vlucht puur en alleen producten uit Zuid-Tirol. Ze werken samen met regionale partners om zo tijdens de vlucht al voor een originele beleving te zorgen. Ik vind het helemaal leuk!

Skigebieden in Zuid-Tirol

Wanneer je met Sky Alps naar Bolzano vliegt, kun je een paar gezellige dagen in Bolzano doorbrengen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de lange latten onder te binden in één van de skigebieden in de buurt. Skigebieden die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Bolzano zijn o.a.:

  • Alta Badia
  • Kronplatz
  • Val Gardena
  • Val di Fassa

Helaas kon ik vandaag zelf niet bij de allereerste vlucht vanuit Rotterdam zijn (huilen), maar ik hoop binnenkort zelf alsnog een vlucht met Sky Alps te kunnen ervaren om jullie alles te kunnen vertellen vanuit mijn beleving.

Voor meer informatie over Sky Alps en het boeken van vluchten kun je terecht op https://www.skyalps.com/en/.

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.