Huskytour en romantisch overnachten in Noorwegen

Huskytour en romantisch overnachten in Noorwegen

Wil je genieten van een kampvuur onder een prachtige sterrenhemel, slapen in een intiem boutique hotel in een sprookjesachtig mooie omgeving én sleeën met husky’s over een witte deken van sneeuw? Het kan allemaal in Noorwegen.

Overnachten in Herangtunet

Niet ver van het charmante stadje Beitostolen, ligt Herangtunet. Dit luxe boutique hotel in Noorwegen is er eentje waar je spontaan verliefd op wordt. Het hotel heeft zoveel charme, een mooie historie en is ook nog eens een prachtige thuisbasis om de schoonheid van de omgeving te ontdekken. Bij aankomst kijk je meteen al je ogen uit voor wat betreft de authentieke gebouwen en de fijne sfeer.

Romantiek ten top

De rust en fantastische omgeving zorgen voor een optimaal romantisch verblijf. Het hotel ligt namelijk middenin de ongerepte natuur met een prachtig bos als decor en de bergen van het National park Jotunheimen en Beitostolen op de achtergrond. Oh, en een dikke shout out naar het personeel! Zij maken dat je je meteen thuis voelt.  

Als outdoor liefhebber kun je hier je hart ophalen. Herangtunet heeft namelijk fantastische winter- en zomeractiviteiten in de buurt. Of je nou van skiën, langlaufen, hiken, ijsvissen of sledetochten houdt, op deze sprookjesachtige plek zit je goed.

Kamers en suites

Het knusse design hotel met vier suites en 5 kamers stralen luxe, sfeer, warmte en comfort uit. Het leuke is dat elke kamer zijn eigen thema heeft, ofwel de suites zijn geïnspireerd door de favoriete reisbestemmingen van de eigenaar.

Wij sliepen in de IJsland kamer, een erg fijne lichte kamer, met een balkon. Maar, de Aspen suite met een eigen houtkachel is toch stiekem wel mijn favoriet. Wil je nog wat extra comfort, dan is er nog de sauna in het bos. Inclusief jacuzzi en een uitzicht waar je u tegen zegt!

Eten & drinken

Ook het restaurant heeft erg leuke details: de vloer is namelijk gemaakt van kaasplanken uit Alkmaar. En hoe toevallig, laat ik zelf nou uit Alkmaar komen! Over het restaurant gesproken.. Dat is ook echt meer dan de moeite waard. En dat is eigenlijk een understatement. ’s Ochtends geniet je hier van een heerlijk uitgebreid ontbijt buffet en ’s avonds van een geweldig 3-gangen diner met een ruige Noorse touch. De Nederlandse kok kan echt toveren! Alles wordt vers bereid en de zorgvuldig uitgezochte wijnen zijn van goede kwaliteit. Als kers op de taart kan je daarna nog een afzakkertje nemen buiten rond het kampvuur.

romantisch overnachten noorwegen

Kortom: Ga je voor een beleving, boek dit droomhotel. Eigenlijk kan je niet in dit Scandinavische land zijn geweest, zonder hier een aantal nachtjes te verblijven. En zoals de eigenaar zegt: “‘Sit back & relax’, luister naar de stilte, prikkel je zintuigen en laat de energie en de creativiteit weer stromen.”

Beitostolen husky’s,

Dit stond al zolang op mijn lijstje en kan ik nu eindelijk afvinken. Voortgetrokken worden op een slee door een prachtig besneeuwd landschap. Een ervaring die ik iedereen kan aanraden, de husky sledetocht. Hier leer je het managen en besturen van de honden op een slee. Wie wil dit nou niet?

De huskytocht begint met het kennismaken met de 50 honden die in de kennel staan van de huskyboerderij in Beitostolen (Beito Husky Tours). Hierna krijgen we een briefing van onze ‘musher’ van die dag. Heel leuk, want je ziet meteen de passie terug voor het werken met de husky’s. Ze vertelt ons leuke weetjes over de honden, hoe de husky’s voor de kar gespannen moeten worden en ook belangrijke veiligheidsmaatregelen worden niet overgeslagen. 

Tijdens het harnassen van de honden leer je de honden kennen. Ook zul je hun vertrouwen moeten winnen, want zij moeten voor je lopen. En geloof me, dat is iets wat ze heel graag willen! De honden rennen namelijk alsof hun leven eraf hangt!

Zodra ze doorhebben dat ze mogen gaan, zijn ze niet meer te houden. Wat een enthousiasme: janken, blaffen, springen, ze staan echt letterlijk te popelen van plezier om een tocht te maken. Hun blijdschap maakt de rit zo speciaal. Onderweg kun je genieten van sprookjesachtige taferelen. Verwacht eindeloze bevroren ijsvlaktes, prachtige weidse uitzichten en besneeuwde dennenbossen.

Je zult de honden tijden de rit af en toe een handje moeten helpen, bijvoorbeeld wanneer je een berg opgaat. Je spring dan van de slee af en zodra je boven bent spring je er weer op. Verder is het vooral veel om je heen kijken, genieten en remmen. De belangrijkste veiligheidsmaatregel is namelijk afremmen, zodat je niet te dicht op je voorganger zit. 

Halverwege wordt er gestopt voor een lunch, zodat de husky’s even kunnen rusten. Om vervolgens een kampvuur te bouwen en te genieten van een kop soep en marshmallows. En dit alles middenin de ongerepte natuur, fenomenaal!

huskytour noorwegen

Bij Beitostolen Huskytours wordt er goed voor de honden gezorgd en er wordt naar elke hond als individu gekeken. Dit is wat mij zo aansprak om de huskytocht bij dit bedrijf te boeken. Jongere husky’s moet je wat vaker afwisselen en ook de oudere honden rennen wat minder vaak.

Je kunt kiezen uit verschillende opties, van dagtochten tot meerdaagse huskytochten met slapen in een tent.

Leuk weetje: ook in de zomer kun je genieten van het  gezelschap van de husky’s. Weliswaar niet met de slee, maar met een kar op wielen.  De gids leidt je naar de mooiste plekken in National Park de Jotunheimen.

Dit was echt zo een bijzondere ervaring, als een droom die uitkomt, dus krijg je de kans, pak deze en ga eropuit met de husky’s!

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.