Een dagje Volendam: touren op de e-scooter

dagje Volendam

Een dagje naar Volendam: welke toerist heeft het nou niet gedaan? Dit beroemde vissersdorp staat bekend om de traditionele klederdracht en allerlei andere oer-Hollandse iconen zoals klompen en kaas. En nog veel belangrijker: Nick & Simon natuurlijk! Een dagje Volendam is echt niet alleen leuk voor buitenlandse toeristen, ook wij Nederlanders kunnen ons hier prima vermaken. Samen met Tom besloot ik daarom voor een dagje de toerist uit te hangen en te kijken wat voor leuks Volendam allemaal te bieden heeft.

Wat te doen tijdens een dagje Volendam?

Er zijn in en rondom Volendam allerlei leuke activiteiten te doen. Zelf was ik er wel eens geweest, maar het was toen zo druk dat ik er ook heel snel weer weg was. Toch besloot ik het nog een kans te geven, want stiekem vond ik het er allemaal toch wel erg schattig uitzien. Om een beetje aan de drukte te ontsnappen kozen we voor een e-scooter tocht via Volendam Rent & Event. Je kunt kiezen uit verschillende routes en je komt langs allerlei leuke plekjes, zo ontdek je ook de omgeving rondom Volendam. Andere leuke activiteiten in Volendam:

  • Een vers visje eten op de dijk
  • Op de foto in originele klederdracht (mega toeristisch, toch leuk)
  • Een bezoek brengen aan het Volendams Museum
  • Ontdek de kleine zijstraatjes van Volendam in ‘het Doolhof’
Monnickendam

Een scooter huren in Volendam

Bij Volendam Rent & Event kun je terecht voor verschillende leuke activiteiten, waaronder dus het huren van e-scooters en e-fatbikes. Bij aankomst krijg je wat leuke weetjes over Volendam te horen en krijg je uitleg over het gebruik van de scooter of fatbike. Zoals hierboven gezegd kun je kiezen uit verschillende routes, maar het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen route te bedenken. Met een volle accu kun je ongeveer 50 kilometer rijden, wat genoeg is om een aantal leuke plekken te ontdekken.

De leukste plekjes in de buurt zijn de dorpen Edam, Monnickendam en Broek op Waterland. Hier vind je gezellige terrasjes, knusse straatjes en een aantal prachtige historische panden. Ook het eiland Marken is een echte aanrader en de route ernaartoe is erg mooi. Op Marken mag je eigenlijk niet met scooters rijden, maar voor deze exemplaren is een uitzondering gemaakt! Nadat je alle leuke plekjes op Marken hebt ontdekt kun je met de Marken Express weer terug naar Volendam. Je kunt de route zo lang maken als je wil, maar reken erop dat je – inclusief tussenstops – tussen de drie en zes uur onderweg bent.

Een bezoek aan Theetuin Katwoude

Zelf kozen wij voor een route lang Katwoude en Monnickendam. Eigenlijk wilden we ook nog naar Marken, maar we hadden helaas een vrij frisse dag uitgekozen, dus dat bewaren we voor een andere keer! Wanneer je richting Monnickendam rijdt, kom je al vrij snel uit in Katwoude, waar je de gelijknamige Theetuin Katwoude en de kaasmakerij Henri Willig vindt. In de gezellige theetuin kun je lunchen, high tea’en of zoals wij genieten van een koffietje met een heerlijke punt homemade appeltaart. Ook heel leuk: in plaats van ter plekke lunchen kun je ook een picknickmand meekrijgen met allerlei lekkers, zodat je op een mooie dag onderweg kunt genieten van onder andere sandwiches en scones. In de naastgelegen kaasboerderij geven de medewerkers je met alle liefde een demonstratie over het proces van kaasmaken én kun je een stukje kaas proeven.

De Theetuin is tot komend voorjaar gesloten i.v.m. de winterstop en alleen geopend voor events op aanvraag, maar zet hem vooral op je lijstje voor volgend jaar!

Handige tips:

  • Volendam is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam rijdt er elk kwartier een bus die je er in ongeveer 40 minuten naartoe brengt.
  • Parkeren in Volendam? Wij zetten de auto altijd bij het Marinapark, hier kun je gratis staan.
  • Als je alleen in Volendam zelf wil rondlopen heb je aan een paar uurtjes genoeg, maar wanneer je ook Marken wil bezoeken, of een scootertocht wil doen zoals wij, moet je er zeker een halve tot een hele dag voor uittrekken.
Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.