Bezoek het kleurrijke eiland Burano

burano

Afgelopen weekend bracht ik na jaren weer eens een bezoekje aan Venetië en man, wat heb ik genoten. Op het moment van schrijven is de wereld nog steeds in de ban van het grote C-woord, dus was het eiland heerlijk rustig. Heb jij binnenkort ook een tripje naar Venetië op de planning staan? Vergeet dan zeker niet het kleurrijke eiland Burano te bezoeken! Ik heb nog nooit zoveel gekleurde huisjes bij elkaar gezien en nog nooit in zo’n korte tijd zoveel foto’s gemaakt.

het kleurrijke eiland burano

Hoe kom je op Burano?

Oké, de plannen om het kleurrijke eiland Burano te bezoeken zijn gemaakt, maar hoe kom je er eigenlijk? Dat is hartstikke makkelijk. Vanaf Fondamente Nove gaan verschillende waterbussen richting het eiland. Fondamente Nove is een lange boulevard vanwaar er boten vertrekken naar o.a. Lido di Venezia, vliegveld Marco Polo, Murano en dus ook Burano. De boulevard is vrij lang, dus zoek van te voren even goed uit hoe je vanuit het centrum moet lopen. Het is namelijk de bedoeling dat je bij stop B uitkomt, daar een ticket koopt en dan naar stop A loopt voor lijn 12 richting Burano. Het handigste is om een dagkaartvan €20 te kopen, op die manier ben je het goedkoopst uit wanneer je bijvoorbeeld ook een stop maakt op Murano (het eiland van de glasblazerij).

het kleurrijke eiland burano

Wat te doen op het kleurrijke Burano?

Wij kozen ervoor om niet uit te stappen op Murano, maar in één keer door te varen naar Burano. Het tochtje met de waterbus duurde ongeveer 35/40 minuten en al snel zagen we de gekleurde huisjes verschijnen. Ondanks dat het vrij rustig was in Venetië, was de waterbus naar Burano helemaal vol. Wanneer je uitstapt beland je dus in een mierenhoop van mensen, maar no worries, de mensenmassa lost zich vanzelf op als iedereen wat meer over het eiland verspreid is. Zelfs wanneer je Burano al 100 keer op foto’s hebt gezien (jup, guilty), blijft het bijzonder om het in het echt te zien. Echt ieder huisje heeft een kleurtje, van pastelkleurig lila en felroze tot zonnig geel en azuurblauw. Het is net alsof je in een droomwereld terecht bent gekomen.

Wanneer je op Burano bent ben je dus vooral bezig met foto’s maken 😉 Het rondlopen over het kleurrijke eiland is al genoeg om jezelf enkele uurtjes te vermaken. Verder zijn er ook best wat toeristische winkeltjes waar je in rond kunt kijken, zelf vond ik vooral de winkeltjes waar ze handgemaakt kant verkochten erg leuk. Wanneer je Burano rondloopt is het extra leuk als je even afwijkt van de grotere straten. Zo kom je op allerlei schattige binnenplaatsjes waar oude vrouwtjes de straat staan te vegen of de was aan het ophangen zijn. Op die manier krijg je heel even een inkijkje in het normale leven op Burano.

het kleurrijke burano

Natuurlijk zijn er ook veel leuke plekjes om wat te eten en te drinken. Wij streken neer op het terras van Trexento voor een heerlijke Aperol Spritz en een vega pizzapunt. Ze hebben hier allerlei lekkere sapjes, milkshakes, cocktails en snacks. Aanrader!

Hoelang vermaak je je op Burano?

Het kleurrijke eiland Burano is vrij klein, dus je hoeft er geen hele dag voor uit te trekken. Toch ben je er snel langer dan je denkt, want het is heerlijk om te verdwalen in alle kleine straatjes en steegjes. Natuurlijk neem je ook even de tijd voor een drankje, dus al met al ben je er zo twee tot drie uur zoet. Zelf waren wij er ongeveer twee uurtjes, omdat we besloten terug te gaan naar Venetië voor de lunch. We namen dezelfde waterbus (lijn 12) weer terug, maar dit keer vanaf stop Mazzorbo. Op die manier pakten we nog een fijn wandelingetje langs de zee mee.

burano

Buureiland Murano

Wij voeren dus in één keer terug naar Venetië omdat we nog andere dingen op de planning hadden staan, maar het is ook erg leuk om halverwege bij Murano uit te stappen. Dit eiland staat bekend om de eeuwenoude glasblazertraditie en is eigenlijk Venetië in het klein. Ook hier vind je meerdere kleine eilandjes die worden verbonden door talloze bruggetjes, net als prachtige gebouwen en een eigen Canal Grande. De meeste ateliers van glasblazers vind je aan de Fondamente dei Vetrai.

En, zou jij het kleurrijke eiland Burano ook wel eens willen bezoeken? Of ben je er al eens geweest? Laat het vooral weten! Meer over ons tripje naar Venetië lees je binnenkort ook hier!

TIP! Wij sliepen op Venetië in dit fijne appartement. Nog nooit gebruik gemaakt van Airbnb? Met deze link krijg je €50 korting op je eerste verblijf!

Volg:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.