Reisdromen tipt: European Outdoor Film Tour

european outdoor film tour

Als liefhebber van outdoor-sporten als skiën en hiken maakte mijn hart een sprongetje toen ik zag dat de European Outdoor Film Tour dit jaar weer van start gaat. Na een jaar pauze vanwege het vervelende virus waar ik de naam niet eens meer van noem, gaat Europa’s bekendste Outdoor-Community-Festival weer een grote trip maken – en dat alweer voor de 20e keer! In zeven films neemt de E.O.F.T. 2021 je mee naar vergeten werelden, van alpinistes in de bergen en avonturiers in de jungle tot een extreemsporter die een triatlon rond de wereld maakt.

European Outdoor Film Tour 2021

De E.O.F.T. van 2021 beleefde op 12 oktober zijn première in München en tourt vervolgens door meer dan twintig landen over de hele wereld. Van vandaag (maandag 18 oktober) tot en met woensdag 2 november kun je in Nederland genieten van die fantastische spektakel. De tour gaat langs verschillende steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag, er is dus altijd wel een mogelijkheid bij jou in de buurt. Zelf ga ik volgende week een bezoekje brengen aan het event in Amsterdam en ik ben heel benieuwd naar het programma van dit jaar, want het belooft een bijzondere avond te worden.

Caro North: het gezicht van de tour in 2021

Het gezicht van de E.O.F.T. van dit jaar is alpiniste Caro North, een echte topatlete. Op haar zestiende staat ze al op de Aconcagua (6961 m) in Argentinië, de hoogste berg ter wereld buiten Azië en ze leidt de eerste vrouwengroep de top van de Cerro Torre op. Ook exploreert ze meer dan 50 nieuwe routes in Patagonië en beklimt op 20-jarige leeftijd de Eiger Nordwand.

Niet alleen haar expedities in Patagonië, Alaska, Iran en in de Himalaya vormen deze jonge alpiniste, ook haar ervaring als berggids in haar eigen Zwitserse Alpen, maken haar tot wie zij is. In het portret volgen we Caro North naar ijzige hoogten, precies daar waar ze zich het meest thuis voelt!

Handig om te weten

  • Gedurende de avond kijk je naar zeven verschillende mini-documentaires.
  • Het volledige programma incl. pauze duurt ongeveer 2,5 uur.
  • Een ticket kost €17,50,- en je kunt ze hier kopen, via deze link vind je ook alle steden waar de tour langs komt.
  • Voor toegang tot het event is een QR-code verplicht.

Meer informatie over de European Outdoor Film Tour lees je hier >

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.