Hier drink je de beste koffie in Edinburgh

koffie edinburgh

Wanneer ik op stedentrip ben is het altijd mijn missie om de lekkerste koffietentjes te vinden. In een stad als Edinburgh is het even zoeken tussen alle pubs en Costa vestigingen, maar er is genoeg leuks te vinden! Wanneer ik ergens koffie ga drinken zijn drie dingen voor mij belangrijk: er moet lactosevrije melk zijn (niet omdat ik een hip stadschickie ben maar omdat ik oprecht lactose intolerant ben), de koffie moet niet waterig zijn én er moet iets lekkers bij te krijgen zijn. Scones, cupcakes, bananenbrood, you name it. In onderstaand lijstje lees je precies waar je de beste koffie in Edinburgh vindt!

Twelve Triangles

De beste koffie in Edinburgh? Die drink je onder andere bij Twelve Triangles. Wanneer je de etalage van dit fijne koffietentje in Edinburgh voorbijloopt kan je niet anders dan naar binnen gaan. Je oog valt hier namelijk direct op al het lekkers, van koffiebroodjes en chocoladecroissants tot vers brood en hartige kaasstengels. En laat ik vooral de donuts met allerlei heerlijke vullingen -zoals karamel en custard- niet vergeten. Een heerlijk kopje koffie erbij en je dag is direct goed. Er zijn in Edinburgh meerdere vestigingen, dus grote kans dat je er eentje tegenkomt!

Nomad

Nomad vind ik één van de leukste koffietentjes in Edinburgh. Cappuccino’s met de mooiste latte art, amandel croissants, karamel donuts en kokos pannenkoeken. Heb ik al genoeg gezegd? Hier moet je heen! Dit fijne koffietentje vind je tegenover station Haymarket, op de hoek van Rosebery Cres en Haymarket Terrrace. Naast alle heerlijkheden die ze hier hebben, is ook de inrichting geweldig. Donkere houten vloeren, veel groene planten en een prachtige helderblauwe koffiebar.

Edinburgh

Wellington Coffee

Dit leuke koffietentje kun je vinden op de hoek van George Street, bij de kruising met Hannover Street. Wellington Coffee beschikt niet over veel zitplaatsen, maar no worries: je kunt hier ook terecht voor een coffee to go. Kom je hier ’s morgens vroeg? Verwen jezelf dan vooral met een heerlijke scone inclusief clotted cream. Hemels!

Century General Store

Niet helemaal in het centrum, maar zeker de moeite waard! Century General Store is een combinatie van een schattig winkeltje en een koffietentje. De producten die ze verkopen zijn eco-friendly, handgemaakt en duurzaam, meestal gemaakt door lokale ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan notitieboekjes, koffiemokken, heerlijk ruikende zeepjes en fijne geurkaarsen. De koffie die ze serveren is heerlijk en je kunt kiezen uit verschillende zoetigheden voor erbij. De french toast met yoghurt en vers fruit is een echte aanrader!

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.