BestemmingenEuropaNederland

De leukste pluktuin van Drenthe

pluktuin drenthe

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op social media: een pluktuin. Een prachtig veld vol bloemen, waar je meerdere mensen met een schaartje in de weer ziet. Van een afstandje zou het er bijna illegaal uitzien, maar niets is minder waar! Pluktuinen worden gecreëerd voor iedereen die graag zijn of haar eigen bosje bloemen bij elkaar plukt. Hoe leuk is dat?! Ik roep al maanden dat ik een keer zo’n pluktuin wil bezoeken, maar steeds kwam het er maar niet van. Nu was ik afgelopen weekend bij mijn schoonouders in Drenthe en raad eens wat we onderweg tegenkwamen? Juist, de leukste pluktuin van Drenthe. Ook nog eens in dezelfde straat. Dit kon geen toeval zijn!

Uiteraard sleepte ik Tom (le boyfriend) direct mee en zo stonden we tien minuutjes later in het Bloem’n Lokaal in Wezup, de pluktuin van Rhea. Rhea, die al jaren met bloemen werkt, noemt deze “voeding voor de ziel”. Dat is natuurlijk hartstikke waar, want wie wordt er nu niet vrolijk van een vers bosje bloemen in huis? Rhea teelt de bloemen in de volle grond, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Het officiële bio keurmerk is nog in aanvraag, maar tot die tijd weet je in ieder geval wel dat je een 100% natuurlijk bosje bloemen mee naar huis neemt.

pluktuin drenthe

Hoe werkt dat nou, zo’n pluktuin?
Super makkelijk! Je krijgt van Rhea een fijn snoeischaartje te leen, wat uitleg over hoe je precies moet knippen en hup, je kunt aan de slag! Voor één keer plukken betaal je €10, hier mag je dan 20-25 stelen voor plukken. Ben je van plan om hier vaker te komen, dan kun je ook een strippenkaart aanschaffen. Voor €25 mag je drie keer komen plukken en voor €35 vijf keer.

Mocht je in de buurt wonen of een tripje naar Drenthe op de planning hebben staan, rij zeker even bij Rhea langs! Ik kom in ieder geval zeker terug, want dit is zeker weten de leukste pluktuin van Drenthe!

Adres:
Brugstraat 22, 7852 TJ, Wezup

Openingstijden:
Woensdag van 13.00 – 18.00
Vrijdag en zaterdag van 10.00 – 18.00

Tip: op www.outdoordichtbij.nl vind je nog meer leuke activiteiten in de Benelux!

Gina
Gina
Hola, ik ben Gina, 25 jaar oud en al sinds ik klein ben groot fan van reizen. De andere cultuur, het eten, de bijzondere landschappen; ik kan er geen genoeg van krijgen. Mijn favorietjes? Pasta eten in la bella Italia, skiën en hiken in de bergen van Oosterijk en slenteren door het authentieke Edinburgh.
Leave a Comment